INAUGURACIÓ

Inauguració de l'exposició "Art primer. Artistes de la prehistòria" al Museu de Lleida

Entre el 25 de setembre de 2021 i el 9 de gener de 2022

L’exposició “Art primer. Artistes de la prehistòria”, que es podrà visitar al Museu de Lleida entre el 25 de setembre de 2021 i el 9 de gener de 2022, és una producció del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), l’Arqueoxarxa i el Museu de Lleida.

La mostra presenta els orígens de l’art, fent un èmfasi especial en l’aparició i les característiques de l’art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques prehistòriques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la mediterrània peninsular, ara fa més de 7.000 anys.

“Art primer. Artistes de la prehistòria”, comissariada per Inés Domingo, Antoni Palomo i Àngels Casanovas, proposa un viatge al passat de més de 50.000 anys a través de la col·lecció de calcs i reproduccions d’art prehistòric, de diferents períodes i procedències, que conserva el MAC.

La mostra presenta per primera vegada fragments de les pintures rupestres procedents de la Roca dels Moros del barranc de Calapatà (Teruel), dels fons del MAC, acabats de restaurar. Així mateix, també per primer cop, s’exposen altres dos grans fragments de pintures rupestres, d’època neolítica, aquests procedents de l’Abric del barranc de Sant Jaume de la Granja d’Escarp.

També s’exposa una selecció d’objectes arqueològics, peces amb gravats provinents dels jaciments de les Coves del Fem (Ulldemolins) i de l’Hort de la Boquera (Margalef de Montsant), que il·lustren qüestions com les representacions d’art moble paleolític de Catalunya, i altres elements d’ornament i estris de la vida quotidiana d’aquell període, que ens condueixen a reflexionar sobre el simbolisme i les formes de vida d’aquestes comunitats.

La mostra exhibeix, també, diverses reproduccions fidels d’art moble prehistòric i una recreació de la figura d’una dona neandertal. A més, s’hi projecten audiovisuals que ofereixen al públic recursos didàctics de gran fidelitat científica.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu de Lleida
Hora 10:00:00
Durada
Preu Consultar amb museu