Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul

La Roca dels Moros representa un dels conjunts d’art rupestre més emblemàtics i millor conservats de Catalunya. Ubicat en una cavitat que presenta evidències d’ocupació humana durant cinc mil·lennis, les restes de pintures rupestres i gravats semblen determinar que va ser un lloc de culte. Els caçadors-recol·lectors deixaren la seva petjada a través de les pintures llevantines, mentre que els grups neolítics deixaren constància de les seves creences amb representacions esquemàtiques.

Per l’excepcionalitat de la seva conservació i com espai emblemàtic, va ser inscrit en la llista de Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO l’any 1998. La Roca dels Moros forma part de la Ruta de l'Art Rupestre del MAC, i de  la Xarxa Europea Primers Pobladors i Art Rupestre Prehistòric i l’Itinerari Cultural Caminos de Arte Rupestre Prehistórico.

Experiència en línia

La Roca dels Moros del Cogul

Museu d’Arqueologia de Catalunya

El conjunt d’art rupestre del Cogul, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, és el conjunt d’art rupestre més significatiu i emblemàtic de Catalunya. Figura entre els murals prehistòrics més divulgats. Però com es varen realitzar les pintures? Amb quins materials? Quina tècnica pictòrica van emprar els nostres avantpassats? En aquest espai virtual trobareu totes les respostes. 

Accedeix >>


Roca dels Moros del Cogul - Tarifes

ADREÇA

Conjunt Rupestre la Roca dels Moros - El Cogul
Camí d'El Cogul a Albagés, km 1
25152 El Cogul (Les Garrigues)

CONTACTE

Telèfon 672 445 990
e-mail reservescogul.acdpc@gencat.cat
Twitter
Facebook