Cova del Tabac

Les pintures de la Cova del Tabac van estar declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO el desembre de 1998. Aquestes pintures es troben dins d'una cova impressionant en un extrem de la Serra de Mont-Roig, a la dreta del riu Segre. A part de les vistes que es poden gaudir des d'aquest entorn privilegiat, també podem explorar aquestes figures que formen part de l'Art Rupestre Català

La història de la Cova del Tabac i les seves pintures té dues parts. Per una part, el seu origen, expressions dels nostres avantpassats prehistòrics. Per l'altra, un relat de descobriments que es remunten des de finals del s. XVIII. Francisco de Zamora va publicar les primeres notícies de la Cova del Tabac al seu llibre Diario de los viajes hechos en Catalunya.

La referència del lligam d'aquesta cova amb la presència prehistòrica es va fer de la mà de Pleyan de Porta i Luis Mariano Vidal realitzà les primeres excavacions l'any 1894. El Centre Excursionista de Balaguer va fer estudis científics dels materials i finalment, L. Díez-Coronel va descobrir les pintures, presentant el descobriment al XVII Congreso Nacional de Arqueología.

Els dotze motius que formen el conjunt es troben just a l'entrada de la cova, i es poden observar fàcilment gràcies a la llum natural que s'escola per l'entrada. Entre les afectacions per grafiters irresponsables, descobrim personatges antropomorfs, estel·liformes, quadrúpedes, rectangles radiats, traços i restes de pigment, d'estil esquemàtic, tècnica de traç simple i color ataronjat-vermellós i vermell.

Des de l'Espai Orígens, centre interpretatiu d'aquestes pintures, s'ofereix poder realitzar una visita guiada on es descobrirà les troballes arqueològiques que es troben dintre d'aquesta cavitat, juntament amb descobrir el seu entorn ric amb un paisatge natural i un patrimoni històric destacable.


Espai Orígens

ADREÇA

Serra de Mont-roig

25613 - Camarasa

Lleida

HORARIS

Accés lliure

Amb reserva prèvia

CONTACTE

Tel. 973 420 427
Email espaiorigens@gmail.com Web www.espaiorigens.es
Tarifes Cova del Tabac
Serveis Cova del Tabac
Twitter
Facebook