PRESENTACIÓ

Acte commemoratiu del 20è aniversari de la inclusió de "L'art rupestre de l'arc mediterrani de la Península Ibèrica"

Dijous, 29 de novembre

La directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar; el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i l’alcaldessa del Cogul, Núria Civit, participaran demà, 29 de novembre, en l’acte de commemoració dels 20 anys de la inclusió “L’art rupestre de l’arc mediterrani de la Península Ibèrica” a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO, que tindrà lloc al jaciment de la Roca dels Moros, al Cogul (Garrigues).

L’acte, comptarà amb les intervencions del Dr. Eudald Carbonell, catedràtic, director d’excavacions de l’Abric Romaní i vicepresident de la Fundació Atapuerca; de Jordi Pardo, arqueòleg, especialista en la gestió del patrimoni cultural; i del Dr. Ramón Viñas, prehistoriador i especialista en arqueologia del comportament simbòlic.

A les 12 hores, l’acte començarà amb la projecció de l’audiovisual commemoratiu del 20è aniversari de la declaració, seguit de la benvinguda a càrrec de l’alcaldessa del Cogul. A continuació, la directora general del Patrimoni Cultural i el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural explicaran les actuacions de gestió i difusió del Departament de Cultura de l’art rupestre des del 1998 fins a l’actualitat. Seguidament, intervindran el Dr. Eudald Carbonell i Jordi Pardo que parlaran d’art rupestre i patrimoni mundial, respectivament. Finalment, Ramón Viñas farà una visita institucional a les pintures rupestres de l’abric de la Roca dels Moros.

L’any 1998 es va incloure a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO “L’art rupestre de l’arc mediterrani de la Península Ibèrica”, un expedient que inclou un total de 757 jaciments d’art rupestre, 62 dels quals es troben a Catalunya. El patrimoni mundial es distingeix pel seu valor universal excepcional, una herència insubstituïble que cal transmetre en les millors condicions a les generacions futures. En el cas de l’art rupestre llevantí, es tracta d’un testimoni únic que parla del món real i simbòlic dels pobles prehistòrics que habitaven l’arc mediterrani de la Península Ibèrica abans dels primers alfabets. La commemoració dels 20 anys serveix posar en valor aquest patrimoni cultural i natural de Catalunya de rellevància internacional.

ACTIVITATS 20è ANIVERSARI PATRIMONI MUNDIAL. Desembre de 2018

Descobreix l'Art Rupestre. Tria la teva activitat

Dissabte 1 i diumenge 2 de desembre

Flyer.pdf 300,02 kB
DADES DE L'ACTIVITAT
On Jaciment de la Roca dels Moros, el Cogul (les Garrigues)
Hora 12:00:00
Durada 1:30h
Preu Acte gratuit
DOSSIER DE PREMSA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Dossier de premsa 3,303 MB

Commemoració 20è aniversari

Imatge de grup